november 19, 2015

Buitenschoolse Opvang (BSO)

De buitenschoolse opvang van Freekids is voor kinderen van 4 tot 13 jaar. In heel de Zaanstreek bieden wij verschillende vormen van opvang buiten schooltijd.

De buitenschoolse opvang is voor het kind een vertrouwde plek om na schooltijd naartoe te gaan. De vaste pedagogisch medewerkers ondernemen leuke en uitdagende activiteiten met de kinderen, maar er is natuurlijk ook gelegenheid om samen te spelen of te kletsen of rustige activiteiten te doen. Kinderen mogen bij ons na een drukke schooldag zelf de keuze maken wat hij/zij wil doen. Wij vinden het erg belangrijk dat een kind zich kan ontspannen bij Freekids, zich thuis voelt maar zich ook vooral veilig voelt. Het kind is omringd door leeftijdsgenootjes en vaste pedagogisch medewerkers.

Vormen van buitenschoolse opvang:

  • Voorschoolse opvang
  • Pakket 1: Naschoolse opvang inclusief vakanties (52 weken)
  • Pakket 2: Naschoolse opvang tijdens reguliere schoolweken (41 weken)
  • Vakantieopvang
  • Incidentele opvang

Speelparadijs

Onze XL-locaties in Zaandam en Assendelft zijn ware speelparadijzen te noemen. Op deze vestigingen bieden we opvang na schooltijd. Wij werken met meerdere stamgroepen in verschillende leeftijden. Met dit unieke BSO-concept in Nederland gaan wij uit van de vrije gedachte van het kind. Na schooltijd zijn de kinderen vrij om te spelen in het speelparadijs en te doen (binnen bepaalde grenzen) wat zij graag willen. Klimmen in de jungle, heerlijk dansen in de discoruimte, springen op het springkussen of de trampoline, blokken bouwen met reuze blokken of een film kijken in de bioscoopruimte. Gewoon even heerlijk niets doen, een boekje lezen, knutselen, kletsen met juf of meedoen met de creatieve workshops. Het kan allemaal op onze XL-locaties. Dit alles onder begeleiding van onze professionals

Sport BSO

Bij onze Sport BSO Freekids Outdoor in Koog aan de Zaan krijgt buitenschoolse opvang een hele andere dimensie. De opvanglocatie in en rond het Topsportcentrum de Koog in Koog aan de Zaan biedt unieke mogelijkheden voor de buitenschoolse opvang. Samen buiten zijn en bewegen is hier een heus feest. Met de prachtige nieuwe velden en faciliteiten kunnen wij u en de kinderen net dat beetje meer bieden. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om binnen even rustig een boekje te lezen, te spelen of even wat te eten en te drinken. Onze pedagogische medewerkers, met een grote passie voor sport en spel begeleiden het geheel op een professionele wijze.

Buitenschoolse opvang op school

Een groot aantal van onze buitenschoolse opvang locaties hebben een koppeling met een basisschool van Zaan Primair en zijn ook tevens gevestigd in de school. De kinderen worden door onze pedagogisch medewerkers uit de klas opgehaald en naar de BSO gebracht. Op de meeste scholen bieden wij voor- en naschoolse opvang aan. Met een inspirerend en uitdagend spelprogramma sluiten wij aan bij de behoefte van ieder kind.

Vakantieopvang

Voor vakantieopvang tijdens alle schoolvakanties kunnen ouders bij ons pakket 1 afnemen, dat is opvang tijdens reguliere schoolweken en inclusief alle vakanties. Wij vragen ouders altijd om door te geven of het kind wel of niet komt in de vakantie, zodat wij daar met onze personeelsplanning rekening mee kunnen houden.

Niet alle locaties zijn tijdens de schoolvakanties geopend. De locaties welke gevestigd zijn in scholen verzamelen tijdens schoolvakanties op onze XL-locaties of op onze Sport BSO, zodat de kinderen met alle faciliteiten optimaal van de vakantieperiode kunnen genieten. Tevens wordt er tijdens schoolvakanties een uitgebreid activiteitenprogramma aangeboden en worden er verschillende uitstapjes ondernomen.

Bij vakantieopvang brengen en halen de ouders het kind zelf naar de locatie. Vakantieopvang is van 8:00 tot 18:30 uur. Indien ouders opvang nodig hebben vanaf 7:00 uur kan dit worden aangegeven bij de locatie.

Meer informatie of inschrijven?

Bent u nieuwsgierig geworden naar buitenschoolse opvang bij Freekids en wilt u graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op! U kunt ons telefonisch bereiken via 075-6409223 of u kunt mailen naar info@freekids.nl Wilt u een rondleiding door één of meer van onze vestigingen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op! U kunt hier uw kind direct inschrijven. Wij ontmoeten u graag!