Openingstijden

Ons hoofdkantoor is te bereiken op maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 17.00 uur, met uitzondering van Nationaal erkende feestdagen.

Kinderdagverblijven

Van maandag tot en met vrijdag van 7.00 - 18.30 uur.

Voorschoolse opvang

Vanaf 7.00 - 8.30 uur.

Naschoolse opvang

Vanaf het moment dat de (eerste) school uit is tot 18.30 uur.

Studie- en vakantiedagen

Van 8.00 - 18.30 uur (op aanvraag is vanaf 7:00 uur mogelijk)

Aanmelden, wennen of opzeggen

Hoe lang van tevoren moet ik mijn kind aanmelden bij Freekids?

De wachtlijsten voor de kinderopvang en buitenschoolse opvang groeien. Het is daarom ons advies om de inschrijving ver van tevoren te voldoen, zodat u verzekerd bent van een opvangplek. Tevens kunnen wij altijd in overleg nog een aantal wijzigingen voor jou doorvoeren mocht dit nodig zijn.

Wanneer heb ik een intakegesprek?

Uiterlijk één maand voordat jouw kind start bij Freekids, neemt de betreffende vestiging contact met je op voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek informeert de leidinggevende/ pedagogisch medewerker je over de manier van werken op de vestiging en de huisregels van Freekids. Uiteraard kun je ook hier jouw wensen en verwachtingen aangeven.

Hoe lang is de opzegtermijn?

De opzegtermijn is 1 maand. Als je wil opzeggen vóór de einddatum van contract, geldt in alle gevallen de opzegtermijn van 1 maand. Ook als je een dag minder af wil nemen geldt er een opzegtermijn van 1 maand.

Kan mijn kind bij Freekids blijven nadat hij/zij 12 jaar is geworden?

Ja, dat kan, Freekids biedt opvang tot 13 jaar indien jouw kind basisonderwijs volgt. Dit is alleen mogelijk indien dit binnen de groep te handhaven is en tot de dag voor de dertiende verjaardag van jouw kind. Voor een tussentijdse opzegging, geldt een opzegtermijn van 1 maand, evenals een opzegging voor één of meerdere dagen.

Vakanties en studiedagen

Hoeveel bedraagt de opzegtermijn bij annulering?

Bij annulering van jouw plaatsing geldt een opzegtermijn van 1 maand voor de eerste plaatsingsdag. Indien je niet op tijd annuleert worden de kosten voor opvang tot de dag dat jouw overeenkomst stopt in rekening gebracht. Voor een tussentijdse opzegging, geldt een opzegtermijn van 1 maand, evenals een opzegging voor één of meerdere dagen.

Wanneer zijn de vakantiedagen?

Alle dagen die in de 11 weken erkende schoolvakanties vallen. Deze zijn terug te vinden op www.schoolvakanties-nederland.nl. Sommige scholen hebben meer vakantieweken in het jaar. Als ouder dien je zelf rekening te houden met eventuele extra facturen voor de dagen die afgenomen worden buiten de erkende vakantieweken om.

Wanneer zijn de studiedagen?

Alle vrije dagen die buiten de 11 weken erkende schoolvakanties vallen of gedeelten van die dagen. Bijvoorbeeld: goede vrijdag, de vrijdag na Hemelvaart, derde Pinksterdag etc. Ook studiedagen van de school van jouw kind die vallen op de opvangdagen die je bij ons afneemt. Op deze studiedagen betaal je alleen de aanvullende uren, dus van ’s morgens 08.00 uur tot het tijdstip waarop regulier de opvang start.

Maak je gebruik van pakket 1 of 2 voor de buitenschoolse opvang? Dan kun je vooraf opvang op studiedagen reserveren via het ouderportaal.

Welk tarief wordt er in rekening gebracht als een studiedag op een reguliere opvangmiddag valt?

Studiedagen vallen niet onder de 11 weken vakantie, maar ook niet onder de 41 weken school. Om die reden zijn studiedagen niet meegerekend in de 41 weken waarover je bij Freekids een overeenkomst gesloten heeft. Je zal dus een extra dag moeten afnemen als een studiedag op een reguliere opvangmiddag valt, dit geldt voor zowel pakket 1 als pakket 2.

Vervoer


Hoe meld ik mijn kind af van vervoer?

Moet ik mijn kind afmelden? En hoe zit dat als mijn kind ziek is of niet komt? Indien jouw kind een dag niet naar de kinderopvang kan komen zijn we hiervan heel graag tijdig op de hoogte. Afmeldingen kun je voor 11.00 uur doorgeven aan de Frontoffice van Freekids kinderopvang. Je kunt ons bereiken via het telefoonnummer: 075-6409223.

Wat gebeurt er als ik mijn kind niet tijdig afmeld?

Wij gaan zorgvuldig om met de verantwoordelijkheid die je ons bij het vervoer van jouw kind geeft. Op het moment dat jouw kind niet is afgemeld ondernemen wij onmiddellijk actie om te achterhalen waar jouw kind is en waarom het er niet is. In geval van vals alarm brengt dit onnodige onrust met zich mee. Zonder afmelding nemen wij jouw kind altijd mee naar de opvang. Is jouw kind ziek, gaat jouw kind een dagje bij iemand anders spelen? Geef dit dan alstublieft altijd aan ons door op: 075-6409223.

Hoe is het vervoer bij Freekids geregeld?

Freekids zorgt ervoor dat de kinderen die bij ons worden opgevangen vanaf school worden opgehaald en veilig de buitenschoolse opvang bereiken. Op de Freekids-vestigingen die in scholen zijn gevestigd is uiteraard geen sprake van vervoer.

Wat zijn de Freekids auto's?

Een deel van het vervoer wordt verzorgd door de pedagogisch medewerkers van Freekids. Kinderen worden vervoerd in onze Freekids-auto’s. De pedagogisch medewerkers zijn bij het ophalen van de kinderen herkenbaar aan hun oranje Freekids-jack.

Kan mijn kind ook lopend opgehaald worden?

In sommige gevallen, indien de school op korte afstand van Freekids gevestigd is, worden kinderen lopend opgehaald. De pedagogisch medewerkers zijn bij het ophalen van de kinderen herkenbaar aan hun oranje Freekids-jack.

Hoe werkt de Freekids taxi?

Het andere deel van de kinderen wordt opgehaald door vervoersbedrijf Noot Personenvervoer. Bij het ophalen van de kinderen dragen de chauffeurs een herkenbare Freekids-badge en zij hebben een lijst met de voor- achternaam van de kinderen. De medewerkers van Noot personenvervoer beschikken over een geldige chauffeurspas. Hierdoor weet je dat jouw kind door een erkend chauffeur wordt vervoerd.

De verdeling van de ritten over de verschillende vervoerders is gebaseerd op de groepsgrootte, de beschikbare voertuigen en de afstand van school tot Freekids.

Mijn kind gaat naar een andere basisschool, wat nu?

De opvang van jouw kind wordt geregeld op basis van de school die is opgegeven bij de inschrijving. Als de school of locatie van een school wijzigt, dien je dit uiterlijk één maand voorafgaand aan de wijziging door te geven aan de Frontoffice van Freekids. Het vervoer vanaf een andere school is alleen mogelijk als deze school past binnen het vervoersschema van Freekids. Als de nieuwe school niet aangesloten is bij Freekids zullen we jouw kind niet langer kunnen opvangen, ook niet als je zelf het vervoer regelt.

Rijroutes Freekids Assendelft XL

Rijroutes Freekids Outdoor

Rijroutes Freekids Zaandam XL

Specificaties van de BSO Bus

 • Maximale snelheid: 17,2 km/uur
 • Maximaal aantal kinderen: 10
 • Kantelbeveiliging
 • Regenkap

Om veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer is er met het ontwerp van de voertuigen rekening gehouden met de volgende aspecten:

 • Standaard uitgevoerd met verlichting voor en achter, gevarenlicht, richtingaanwijzers en een claxon
 • Voorzien van een parkeerrem (handrem) om te voorkomen dat het voertuig wegrolt
 • Voorzien van een noodstopschakelaar om de stroomtoevoer naar de motor te onderbreken, waardoor het voertuig gecontroleerd afremt
 • Voorzien van twee onafhankelijk werkende remsystemen. Mechanische trommelremmen op de achteras en hydraulische schijfremmen op de vooras
 • Voorzien van ECE goedgekeurde heupgordels op de zittingen (Stint model BSO bus)
 • Voorzien van bestuurders detectie op het staplateau met als doel dat het voertuig niet kan rijden zonder bestuurder
 • Voorzien van een communicatiebox waarin o.a. de temperatuur, GPS locatie en acceleratie wordt geregistreerd
 • Toegestaan om te rijden op het fietspad
 • Stabiele wegligging door vier wielen
 • De bestuurder heeft een goed overzicht op de weg en op inzittenden of goederen