april 23, 2015

Peuteropvang

Peuters van 2 tot 4 jaar

Bij Freekids Peuterspelen kunnen peuters, van 2 tot 4 jaar, heerlijk spelen en leren in een vertrouwde omgeving, waar de pedagogisch medewerkers de peuters alle aandacht geven die zij nodig hebben. U treft op onze peuterspeelgroepen dezelfde gezellige en vertrouwde sfeer aan als op onze andere locaties.

Stimuleren van de ontwikkeling

Peuteropvang helpt kinderen in hun ontwikkeling. Op een speelse manier leren de peuters sociale vaardigheden, zoals rekening houden met elkaar, delen en samen spelen, maar ook is er aandacht voor de Nederlandse taal. 
De peuters worden verschillende activiteiten aangeboden. Er is veel aandacht voor de creatieve ontwikkeling door met de peuters te tekenen, schilderen en te knutselen. Buiten kunnen de peuters zich heerlijk uitleven. Maar ook binnen is er voldoende ruimte om te spelen in de verschillende speelhoeken.

Voorbereiding op de basisschool

De pedagogisch medewerkers van Freekids werken met dezelfde methode, als de leerkrachten. Als voorbereiding op de basisschool wennen de kinderen aan een vast dagritme van brengen, halen, samen eten, leren en zingen. Na 1,5 tot 2 jaar peuterspelen kan uw kind een goede start maken op de basisschool. Wij bieden peuteropvang aan in afstemming met de leerkrachten van de basisschool. Wanneer uw kind 4 jaar is geworden, zorgen wij voor een gedegen overdracht naar de betreffende leerkracht. Deze intensieve samenwerking is onderdeel van de vorming van BKC’s; Brede Kindcentra.

Freekids Peuterspelen is tijdens de 40 schoolweken geopend!

Uw kind komt minimaal een vastagdeel, van drie uur, in de week. Peuteropvang valt onder de wet Kinderopvang. Dit betekent dat tweeverdieners en alleenstaande werkende ouders gebruik kunnen maken van de kinderopvangtoeslag. Komt u niet in aanmerking voor de kinderopvangtoeslag, dan betaalt de gemeente grotendeels de kosten.

Als uw kind een VVE-indicatie heeft, mag hij of zij vier dagdelen peuterspelen voor extra ondersteuning. Voor VVE geldt een inkomensafhankelijke ouderbijdrage. Op de locaties ‘t Kogerveld, de Lindenboom, het Palet, de Watermolen, De Dijk en de Pionier wordt VVE geboden.

Neem contact met ons op

Bent u nieuwsgierig geworden naar Freekids en wilt u graag meer informatie over Freekids? Neem dan gerust contact met ons op! U kunt ons telefonisch bereiken via 088-1919190 of u kunt mailen naar info@freekids.nl Wilt u een rondleiding door één of meer van onze vestigingen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op! U kunt hier uw kind direct inschrijven.