april 23, 2015

Peuteropvang

Peuters van 2 tot 4 jaar

Bij Freekids Peuterspelen kunnen peuters van 2 tot 4 jaar spelen en leren in een vertrouwde omgeving, waar de pedagogisch medewerkers de peuters alle aandacht geven die zij nodig hebben. Het peuterspelen is is 4 uur per dagdeel. Kinderen met een VVE-indicatie komen 16 uur per week, verdeeld over 4 dagdelen.

Kinderen waarvan beide ouders werkzaam zijn, kunnen bij ons starten met 2 jaar. Kinderen waarvan ouders gebruik maken van de gemeenteregeling starten met 2,5 jaar.

Stimuleren van de ontwikkeling

Bij het peuterspelen staat samen spelen en ontwikkelingsstimulering centraal. Op een speelse manier leren de peuters sociale vaardigheden, zoals rekening houden met elkaar, delen en samen spelen, maar ook is er aandacht voor de Nederlandse taal. De peuters worden verschillende activiteiten aangeboden. Er is veel aandacht voor de creatieve ontwikkeling door met de peuters te tekenen, schilderen en te knutselen. Buiten kunnen de peuters zich heerlijk uitleven. Maar ook binnen is er voldoende ruimte om te spelen in de verschillende speelhoeken.

Voorbereiding op de basisschool

De pedagogisch medewerkers van Freekids werken met dezelfde methode als de leerkrachten op de basisschool. Als voorbereiding op de basisschool wennen de kinderen aan een vast dagritme van brengen, halen, samen eten, leren en zingen. De kinderen leren de juiste vaardigheden om op natuurlijke wijze in te stromen in het basisonderwijs. Na 1,5 tot 2 jaar Peuterspelen kan uw kind een goede start maken op de basisschool. Wanneer uw kind 4 jaar is geworden, zorgen wij voor een gedegen overdracht naar de betreffende leerkracht. Deze intensieve samenwerking tussen onderwijs en opvang is onderdeel van IKC-vorming (Integraal Kindcentrum).

Freekids Peuterspelen is tijdens de 40 schoolweken geopend!

Uw kind komt minimaal een vast dagdeel, van vier uur, in de week. Peuteropvang valt onder de wet Kinderopvang. Dit betekent dat tweeverdieners en alleenstaande werkende ouders gebruik kunnen maken van de Kinderopvangtoeslag. Komt u niet in aanmerking voor de Kinderopvangtoeslag, dan betaalt de gemeente grotendeels de kosten. Als uw kind een VVE-indicatie heeft, mag hij of zij vier dagdelen peuterspelen voor extra ondersteuning. VVE-dagdelen worden volledig vergoedt door de gemeente.

Neem contact met ons op

Bent u nieuwsgierig geworden naar Freekids en wilt u graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op! U kunt ons telefonisch bereiken via 075-6409223of u kunt mailen naar info@freekids.nl Wilt u een rondleiding door één of meer van onze vestigingen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op! U kunt hier uw kind direct inschrijven. Wij ontmoeten u graag!