Kinderopvang en peuterspeelzaal

Peuteropvang in Assendelft

Bent u op zoek naar peuteropvang in Assendelft voor uw kind? Freekids heeft 2 locaties in Assendelft waar uw kinderen meer dan welkom zijn! Voor de ontwikkeling van uw kind is het belangrijk dat zij, als voorbereiding op de basisschool, zich laat onderdompelen in een sociale en leerzame sfeer.

In onze peuterspeelgroepen worden peuters van 2 tot 4 jaar op een speelse manier sociale vaardigheden aangeleerd. Daarnaast leren zij door interactie met andere peuters en verschillende activiteiten de Nederlandse taal. Ons team van toegewijde pedagogische medewerkers maakt Freekids een veilige en plezierige omgeving, waar u uw kind met een gerust hart aan toe kunt vertrouwen.

De omgeving van Freekids

Op beide locaties (de Meander en de Delta) bieden wij een interactieve omgeving, waarin uw kind zich vrij kan ontwikkelen. Wij leven vier pedagogische doelen na:

  • Kinderen het gevoel geven dat ze bij Freekids ‘thuis’ zijn;
  • Lichamelijke en cognitieve competenties ontwikkelen;
  • Sociale competenties aanleren door een interactieve omgeving;
  • Het overbrengen van normen en waarden op de kinderen.

Belangrijk vinden wij peuters uit te dagen om zichzelf te ontwikkelen. De omgeving en aanpak van Freekids nodigt dit uit. Behalve activiteiten zoals tekenen, schilderen, zingen en knutselen kunnen kinderen zich buiten en binnen in de speelhoeken uitleven.

Peuteropvang in Assendelft die uw peuter voorbereidt op de basisschool

Ons dagelijkse programma is erop ingericht peuters voor te bereiden op de basisschool. De pedagogische medewerkers van Freekids werken namelijk met dezelfde methode als basisschool leerkrachten. U brengt en haalt uw kind en op school wordt er samen gegeten, geleerd en gezongen. Door een constant ritme is uw kind na 1,5 tot 2 jaar klaar om de overstap naar de basisschool te maken. De afstand die overbrugt moet worden zal minder groot zijn door de eensgezinde aanpak.

Onze peuteropvang wordt afgestemd met de leerkrachten van de basisschool. Nadat uw kind 4 jaar is geworden kan er een gedegen overdracht naar de betreffende leerkracht plaatsvinden. Deze intensieve samenwerking is onderdeel van de BKC’S: Brede Kindcentra.

U en Freekids op één lijn

Peuteropvang Freekids vindt de veiligheid van uw kind van groot belang. Daarom maken wij gebruik van een Ouderportaal waarmee u altijd betrokken bent bij Freekids en de opvang van uw kind. Uw kind komt minimaal een dagdeel van 4 uur bij de peuteropvang Assendelft. Peuteropvang valt onder de wet Kinderopvang. Dit betekent dat u onder bepaalde voorwaarden als tweeverdieners of alleenstaande werkende ouders recht heeft op kinderopvangtoeslag. Wanneer u niet in aanmerking komt kan ook de gemeente grotendeels de kosten voor u opnemen.

Maak kennis met onze peuteropvang in Assendelft!

De peuteropvang van Freekids in Assendelft heeft twee locaties waar wij uw kind graag opvangen. U kunt uw kind laten opvangen bij peuteropvang de Meander of bij peuteropvang de Delta. Graag bieden wij u een rondleiding op een van onze locaties, waar u kennis kunt maken met de peuteropvang en zelf kunt beoordelen of u hier een prettig gevoel bij heeft. Bij vragen kunt u contact met ons opnemen. Dit doet u door het contactformulier in te vullen. Uw kind direct inschrijven? Klik dan op deze link.