Update maatregelen Coronavirus

Update vrijdag 10 april 15.00 uur

Telefoonstoring opgelost!

De telefoonstoring is gelukkig opgelost! Met ingang van heden zijn wij daarom weer bereikbaar op ons oude, vertrouwde telefoonnummer: 075 – 640 92 23.

Update vrijdag 27 maart 16.00 uur

Freekids start YouTube kanaal
Inmiddels zijn wij op dit moment al twee weken genoodzaakt om onze deuren alleen te openen voor noodopvang. Wij willen iedereen via deze weg heel hartelijk danken voor de medewerking tot zover. Wij doen er alles aan om de noodopvang zo goed mogelijk te organiseren en dat is uiteraard niet mogelijk zonder uw hulp.

De pedagogisch medewerkers missen de kinderen enorm. Omdat zij de behoefte hebben om de kinderen ook thuis te voorzien van leuke en leerzame activiteiten nemen zij diverse instructievideo’s op. Een aantal video’s vindt u op dit moment al terug op onze Facebookpagina, maar omdat wij graag alle video’s met u willen delen start Freekids vandaag met een eigen YouTube kanaal. Wij proberen hier vanaf nu dagelijks nieuwe video’s te plaatsen.
Ons YouTube kanaal is te vinden via de zoekterm ‘Freekids Kinderopvang’ maar ook via deze rechtstreekse link: https://www.youtube.com/channel/UCmzWT4JBVRxplMIAyLcKv-w

Wij houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen die wij ontvangen vanuit de Rijksoverheid. Dinsdag staat er opnieuw een crisisoverleg ingepland en worden er hoogstwaarschijnlijk nieuwe beslissingen genomen over het wel of niet openen van de scholen en kinderopvang na maandag 6 april. Zodra daar meer duidelijkheid over ontstaat brengen wij u uiteraard ook zo spoedig mogelijk weer op de hoogte.

Tot zover willen wij u nogmaals bedanken voor uw medewerking en bij vragen staan wij graag nog steeds voor u klaar.

Update maandag 23 maart 8.30 uur

Wij zijn vanwege onze telefoonstoring nog steeds bereikbaar op onze vervangende telefoonnummers: 06-21634863 & 075-6554300. Uiteraard kunt u ons ook bereiken per e-mail: info@freekids.nl.

Update vrijdag 20 maart 12.00 uur

Telefoonstoring
Helaas hebben wij op dit moment nog steeds te maken met een telefoonstoring. Het ziet er naar uit dat dit niet op korte termijn kan worden opgelost.
Daarom kunt u ons vanaf vandaag tot nader bericht bereiken op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur op twee vervangende telefoonnummers: 075-6554300 & 06-21634863.

Update donderdag 19 maart 15.00 uur

FREEKIDS START SAMENWERKING MET ZAANS MEDISCH CENTRUM!
Wij zijn trots dat wij mogen mededelen dat Freekids een samenwerking start met het Zaans Medisch Centrum. Wij willen als betrouwbare kinderopvangorganisatie hulp bieden aan het ZMC om kinderen op te vangen van artsen en verpleegkundigen: degenen die nu zo hard nodig zijn in de strijd tegen het Coronavirus. Freekids stelt pedagogisch medewerkers beschikaar voor de avond/nacht- en weekenddiensten. Er wordt gezorgd voor een ruimte, uiteraard in veilig gebied en ver van de andere afdelingen, in het Zaans Medisch Centrum waar artsen en verpleegkundigen hun kind(eren) met een vertrouwd en gerust gevoel kunnen achterlaten bij de professionals van Freekids. Het is fantastisch dat wij dit in samenwerking met het ZMC kunnen organiseren want nogmaals: help elkaar waar dat kan en nodig is!

Telefoonstoring
Helaas hebben wij op dit moment nog steeds te maken met een telefoonstoring. Het ziet er naar uit dat dit niet op korte termijn kan worden opgelost.
Daarom kunt u ons vanaf morgen tot nader bericht bereiken op twee vervangende telefoonnummers: 075-6554300 & 06-21634863.
Vanaf morgen zijn wij op de twee bovenstaande nummers telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur.

Uiteraard blijft het mogelijk om uw vragen te mailen naar: info@freekids.nl. Tevens is het belangrijk en makkelijk om onze website en/of Facebook pagina in de gaten te houden. Daar plaatsen wij iedere dag, soms zelfs meer keren per dag, belangrijke updates.

Update donderdag 19 maart 10.30 uur

Update zorgen omtrent kosten kinderopvang
Op de website van de Belangenvereniging van ouders in de Kinderopvang is een update geplaatst over de zorgen omtrent de kosten van de kinderopvang tijdens de coronacrisis. De update die is gegeven kunt u tevens rechtstreeks raadplegen via deze link: Zorgen omtrent kosten kinderopvang tijdens coronacrisis.

Telefoonstoring
Helaas zijn wij op het hoofdkantoor op dit moment nog steeds niet telefonisch te bereiken, er wordt hard gewerkt aan een oplossing! Uiteraard staan wij wel klaar om al uw vragen te beantwoorden via de e-mail: info@freekids.nl. De noodopvanglocaties zijn overigens wel telefonisch bereikbaar.

Digitale voorleestips
De Bieb voor de Zaanstreek heeft ons vanmorgen een aantal digitale voorleestips doorgestuurd waar gebruik van kan worden gemaakt. Wij hebben dit zojuist geplaatst op het ouderportaal van Freekids. Klanten van Freekids vinden dit op hun persoonlijke ouderportaal, de tips staan onder het kopje ‘algemene documenten’. Er staan verschillende apps in die kinderen thuis kunnen gebruiken, normaalgesproken betaald, maar nu gratis! Tevens staan er een aantal activiteiten bij die kinderen nu thuis kunnen doen.

Update dinsdag 17 maart 10.00 uur

Wij merken dat er onduidelijkheid is ontstaan over de vorm van noodopvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar tijdens schooltijd. Wij hopen door middel van onderstaande hier meer duidelijkheid over te geven:

Ouders die al klant zijn bij Freekids:
Ouders die wél klant zijn bij Freekids, kunnen zonder extra kosten gebruikmaken van opvang bij een van de noodlocaties onder schooltijd. Indien u uw kinderen brengt op de dag dat uw kind(eren) normaalgesproken al gebruikmaken van Freekids, is het ook mogelijk om tijdens de tijden van uw pakket de kinderen bij Freekids op te laten vangen.

Voorbeeld: Mocht u normaalgesproken gebruikmaken van voor- en naschoolse opvang bij Freekids op dinsdag, en u moet op dinsdag gebruikmaken van de noodopvang bij Freekids, dan worden er geen extra uren in rekening gebracht tijdens schooltijd. Mocht u normaalgesproken gebruikmaken van alleen naschoolse opvang bij Freekids, maar moeten uw kind(eren) al om 7.00 uur gebracht worden, dan worden de extra kosten van 7.00 tot 8.30 uur in rekening gebracht. Mocht u de kinderen alleen brengen vanaf 8.30 uur tot aan de tijden van uw pakket, worden er geen extra kosten in rekening gebracht.

Er worden dus geen extra kosten in rekening gebracht als u uw kind(eren) alleen brengt tijdens schooltijden en gebruik blijft maken van de tijden waar u ‘normaalgesproken’ ook gebruik van maakt bij Freekids.

Mocht u twijfelen, voor de specifieke gevallen kan er natuurlijk altijd contact worden opgenomen met de Frontoffice.

Ouders die geen klant zijn bij Freekids
Ouders die geen klant zijn bij Freekids, kunnen ook zonder extra kosten gebruikmaken van opvang bij een van de noodlocaties onder schooltijd. Er kan contact worden opgenomen met de Frontoffice om de mogelijkheden hiervoor te bespreken.

Mocht het nodig zijn om uw kind(eren) ook voor of na schooltijd bij Freekids te brengen, dan worden die extra uren in rekening gebracht door Freekids. Zolang u alleen gebruikmaakt van opvang tijdens schooltijd bij Freekids, zitten daar geen extra kosten aan verbonden.

Update dinsdag 17 maart 7.00 uur

Freekids biedt noodopvang op drie centrale locaties in Zaanstad: Assendelft, Zaandijk en Zaandam. Zo hebben de leerkrachten de tijd om de digitale lessen voor te bereiden. Dit doen wij voor onze samenwerkingspartners want wij moeten elkaar helpen! En als wij u ergens mee kunnen helpen, wij staan graag voor u klaar!

Onderstaand vindt u de locaties waar wij noodopvang bieden:

Kinderdagverblijf de Dotterbloem en BSO Freekids Zaandam XL
Mahoniehout 8, 14-18
1507 ED te Zaandam
KDV: 075-6168125 of BSO: 075-6570288

Kinderdagverblijf en BSO De Werf
Koperslagerstraat 2
1544 CA te Zaandijk
06-50007314

Kinderopvang Assendelft en BSO Assendelft XL
Dorpsstraat 1041 a/b
1566 JE Assendelft
KDV: 075-6840061 of BSO: 075-6840062

Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn, de Frontoffice is ook vandaag weer vanaf 7.00 uur bereikbaar.

Update maandag 16 maart 17.00 uur

Noodopvang bij Freekids:

Freekids kinderopvang biedt vanaf heden alleen noodopvang in lijn met het advies van de overheid. De Rijksoverheid vraagt ouders om hun kinderen thuis te houden of iets anders te regelen. Pas als dat niet lukt én één van de ouders werkzaam is in een vitale sector, dan kunt u een beroep doen op opvang bij Freekids.
Wij bieden noodopvang op drie locaties voor kinderopvang en buitenschoolse opvang. Onze peuteropvang-locaties blijven gesloten van 16 maart tot 6 april 2020.

De noodopvang locaties van Freekids zijn:

Kinderdagverblijf de Dotterbloem en BSO Freekids Zaandam XL
Mahoniehout 8, 14-18
1507 ED te Zaandam
KDV: 075-6168125 of BSO: 075-6570288

Kinderdagverblijf en BSO De Werf
Koperslagerstraat 2
1544 CA te Zaandijk
06-50007314

Kinderopvang Assendelft en BSO Assendelft XL
Dorpsstraat 1041 a/b
1566 JE Assendelft
KDV: 075-6840061 of BSO: 075-6840062

De overige locaties zijn gesloten. U kunt een beroep doen op de locatie binnen uw regio.
Ook voor ouders die geen klant zijn van Freekids is de noodopvang van Freekids geopend, voor de mogelijkheden kan er contact worden opgenomen met de Frontoffice (info@freekids.nl).

De locaties zullen geopend zijn van 7.00 – 18.30 uur. Freekids neemt ook voor de kinderen die gebruik maken van BSO, opvang voor de gehele dag waar en dus niet alleen voor de middag. U hoeft uw kind(eren) niet naar school te brengen als er noodopvang nodig is, maar alleen naar Freekids. Voor de extra opvang worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Om gebruik te kunnen maken van de noodopvang dient u het formulier ‘Verklaring werken in de vitale sector’ in te vullen. Zodra u uw kind(eren) brengt voor de opvang bij de noodopvang locatie, wordt u gevraagd om de verklaring in te vullen. De verklaring dient ondertekend te worden op locatie, zonder ondertekening kan er geen gebruik gemaakt worden van de opvang.

Financiële consequenties
Bij de Frontoffice komen veel vragen binnen over de financiële consequenties. De Rijksoverheid is op dit moment bezig om te kijken naar de mogelijkheden in compensatie en/of de financiële gevolgen. Wij kunnen hier dan ook helaas nog geen update over geven. Wij werken hard aan een juiste administratie. Het kabinet roept ouders op om voor nu alles te laten zoals het is, dus contracten in stand te houden en de facturen te betalen. Zodra wij bericht krijgen vanuit de overheid omtrent een regeling voor de financiële consequenties zullen wij u hierover direct informeren.

Bereikbaarheid
Onze Frontoffice is dinsdag 17 maart weer bereikbaar vanaf 7.00 uur.

 

Update maandag 16 maart 8.30 uur

Het hoofdkantoor staat klaar om uw vragen te beantwoorden. Wij zijn telefonisch bereikbaar op: 075-6409223 of via de e-mail: info@freekids.nl.


Update zondag 15 maart 20.00 uur

Noodopvang bij Freekids
Freekids biedt met ingang van maandag 16 maart alleen nog noodopvang voor ouders die werken in de vitale sectoren (op www.rijksoverheid.nl treft u een lijst van deze beroepen). Wij willen u nadrukkelijk verzoeken om uw kind(eren) zoveel mogelijk thuis te houden.

Wat betekent dit voor de kinderopvang 0-4 jaar?
Vooralsnog zijn al onze kinderdagverblijven morgen geopend van 7:00 tot 18:30 uur voor noodopvang.

Wat betekent dit voor het peuterspelen 2-4 jaar?
Met ingang van 16 maart zijn alle locaties van Freekids peuterspelen gesloten in lijn met het advies van de Rijksoverheid.

Wat betekent dit voor de BSO 4-12 jaar?
Vooralsnog zijn alle BSO-locaties morgen geopend volgens de reguliere openingstijden zoals u van ons gewend bent voor noodopvang.

Afmelden via Ouderportaal noodzakelijk
Het is voor de inventarisatie van groot belang dat uw kinderen worden afgemeld in het ouderportaal als de opvang voor u niet nodig is.

Bereikbaarheid
Het hoofdkantoor is vandaag bereikbaar tot 20:30 uur. Vanaf die tijd is het crisisteam bereikbaar tot 22:00 uur. Vanaf morgenochtend is het hoofdkantoor bereikbaar vanaf 7:00 uur.
Morgen ontvangt u van ons verdere berichtgeving over hoe de noodopvang voor de komende periode georganiseerd zal worden.

Update zondag 15 maart 15.30 uur

Momenteel heeft het kabinet een spoedoverleg over het wel of niet openhouden van de scholen en kinderopvang. Freekids houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zal het advies van het kabinet volgen. Indien er ingrijpende maatregelen genomen moeten worden brengen wij u hiervan tevens per e-mail op de hoogte.
Voor dringende vragen kan er ook vandaag telefonisch contact worden opgenomen met ons hoofdkantoor (075 – 640 92 23).

Update donderdag 12 maart

Naast de maatregelen die het RIVM stelt, heeft Freekids 11 maart jl. besloten om ook aanvullende maatregelen te nemen in het maatschappelijke belang. Collega’s en ouders zijn hiervan op de hoogte gesteld. Door het nemen van aanvullende maatregelen proberen wij het coronavirus tegen te gaan, zodat onze collega’s veilig en hygiënisch kunnen blijven werken en wij de kinderen in een gezonde omgeving kunnen blijven opvangen.

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en eventuele besluitvorming zal alleen plaatsvinden op advies van de GGD Zaanstreek-Waterland.